Innovation Gateway

Previous Cohorts

Contact

Allyson Hester
Program Manager,
Innovation Gateway

allyhester@uga.edu
128 Terrell Hall
210 Spring Street
Athens, GA 30602

Bringing together students, faculty, staff, and community musicians in a multi-week program to explore innovation and entrepreneurship in the music industry. To maximize the cohort experience, it is important to complete all sessions. The schedule below includes a mixture of learning sessions, group project time, and one-on-one coaching. The core learning sessions will be held at the new Innovation Hub at 210 Spring Street. Participants should be prepared to spend 4-5 hours total per week in the program. Please review the schedule prior to applying to ensure you can participate for the entire program.

Applications are closed. Please be on the lookout for more information about future cohorts.

Fall 2021 Schedule

Session 1: October 6
  • 5:00 – 5:30 pm: Networking
  • 5:30 – 6:15 pm: Bootcamp Program Overview
  • 6:15 – 7:15 pm: Kickoff speaker, Q&A
  • 7:15 – 8:15 pm: Cohort Introductions
Session 2: October 13
  • 5:00 – 5:30 pm: Networking
  • 5:30 – 6:30 pm: Introduction to Collaboration and Team Building
  • 6:30 – 7:30 pm: Lessons Learned – Strengths Finder
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 3: October 20
  • 5:00 – 5:30 pm: Networking
  • 5:30 – 7:00 pm: Introduction to Marketing and Public Relations
  • 7:00 – 8:00 pm: Lessons Learned – Social Media Panel
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 4: October 27
  • 5:00 – 5:30 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:30 – 7:00 pm: Lessons Learned; Making a Record Panel
  • 7:00 – 8:00 pm: Lessons Learned: Event Production Panel
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 5: November 3
  • 5:00 – 5:30 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:30 – 7:00 pm: Learning to pitch yourself
  • 7:00 – 8:30 pm: Lessons Learned – Storytelling
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 6: November 10
  • 5:00 – 5:30 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:30 – 6:30 pm: Getting Serious – Legal and Accounting
  • 6:30 – 7:30 pm: Lessons Learned – Licensing Panel
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 7: November 17
  • 5:00 – 5:30 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:30 – 7:00 pm: Pitch Event
  • 7:00 – 8:00 pm: Lessons Learned – Making it Work for You – External Speaker

Spring 2021 Schedule:

Session 1: February 18
  • 4:30 – 5:00 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:00 – 5:30 pm: Cohort Introductions
  • 5:30 – 6:30 pm: Bootcamp Program Overview
  • 6:30 – 7:30 pm: Kickoff speaker, Q&A
Session 2: February 25
  • 4:30 – 5:00 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:00 – 6:00 pm: Commercialization Basics
  • 6:00 – 6:30 pm: Team Projects – What to Expect
  • 6:30 – 7:30 pm: Lessons Learned – Successful Entrepreneurs
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 3: March 4
  • 4:30 – 5:00 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:00 – 6:00 pm: Commercialization Basics, continued
  • 6:00 – 6:30 pm: Project Team Assignment
  • 6:30 – 7:30 pm: Lessons Learned – Academic Startups
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 4: March 11
  • 4:30 – 5:00 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:00 – 6:00 pm: Commercialization Basics, continued
  • 6:00 – 7:00 pm: Project Team Work Time, Group Feedback
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 5: March 18
  • 4:30 – 5:00 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:00 – 6:30 pm: Making Impactful Presentations/Learning to Pitch
  • 6:30 – 7:30 pm: Lessons Learned – The “dos and don’ts of pitching”
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 6: March 25
  • 4:30 – 5:00 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:00 – 6:00 pm: Finding and Getting Funding, Available Resources
  • 6:00 – 7:00 pm: Team Project Feedback from Cohort and Coaches
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 7: April 1
  • 4:30 – 5:00 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:00 – 6:30 pm: Practice Your Pitch, with Cohort and Coaches
  • 6:30 – 7:30 pm: Maintaining Momentum – Next Steps and Future Plan Development
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 8: April 6
  • 4:30 – 5:00 pm: Arrive, Settle In, and Connect
  • 5:00 – 6:00 pm: Lessons Learned – Making it Work for You, External Speaker
  • 6:00 – 7:00 pm: Pitch Event
  • 7:00 – 7:30 pm: Celebration

Spring 2020 Schedule:

Session 1: February 18
  • 3:30 – 4:00 pm: Cohort Networking Time
  • 4:00 – 5:00 pm: Introduction and Program Overview
  • 5:00 – 5:30 pm: Group Project Overview and Expectations
  • 5:30 – 6:30 pm: Kickoff speaker – Jamine Moton, Skylar Security
  • 6:30 – 7:30 pm: Welcome – Networking with Cohort and Champions
Session 2: February 25
  • 3:30 – 4:00 pm: Cohort Networking Time
  • 4:00 – 5:30 pm: Commercialization Basics/Project Assignment Overview
  • 5:30 – 6:30 pm: Lessons Learned – Successful Entrepreneurs
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 3: March 3
  • 3:30 – 4:00 pm: Cohort Networking Time
  • 4:00 – 5:30 pm: Commercialization Basics, continued/Project Team work time
  • 5:30 – 6:30 pm: Lessons Learned – Academic Startups
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Week of 3/9: Spring Break Week
Session 4: March 11
  • 3:30 – 4:00 pm: Cohort Networking Time
  • 4:00 – 5:30 pm: Making Impactful Presentations/Learning to Pitch
  • 5:30 – 6:30 pm: Lessons Learned – The “dos and don’ts of pitching”
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
  • Personal Coaching – by appointment during the week (1-hour)
Session 5: March 24 (@Cine)
  • 3:30 – 4:00 pm: Cohort Networking Time
  • 4:00 – 5:00 pm: Funding and Getting Funding, Available Resources
  • 5:00 – 6:30 pm: Practice Your Pitch, with Cohort and Coaches
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
  • Personal Coaching – by appointment during the week (1-hour)
Session 6: March 31
  • 3:30 – 4:00 pm: Cohort Networking Time
  • 4:00 – 4:30 pm: Planning for Success
  • 4:30 – 5:30 pm: Lessons Learned – Making it Work for You
  • 5:30 – 6:30 pm: Pitch Event
  • 6:30 – 7:30 pm: Celebration – Networking with Cohort and Champions

Fall 2019 Schedule:

Session 1: October 15
  • 4:00 – 5:30 pm: Introduction and Program Overview
  • 5:30 – 6:30 pm: Panel: Successful Female Entrepreneurs Share Their Stories
  • 6:30 – 7:30 pm: Networking with Cohort and Champions
Session 2: October 24
  • 4:00 – 5:00 pm: Commercialization Basics
  • 5:00 – 5:30 pm: Team Assignments
  • 5:30 – 6:30 pm: Welcome by David Salyers, UGA Startup Mentor in Residence
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
Session 3: October 28 to November 1
  • 1 Hour Independent Activities
Session 4: November 7
  • 4:00 – 6:00 pm: Finding and Getting Funding
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
  • Personal Coaching – by appointment during the week (1-hour)
Session 5: November 12
  • 4:00 – 6:00 pm: Making Impactful Presentations
  • Office Hours – by appointment during the week (1-hour)
  • Personal Coaching – by appointment during the week (1-hour)
Session 6: November 19
  • 4:00 – 5:00 pm: Planning for Success
  • 5:00 – 6:00 pm: Pitch Event
  • 6:00 – 7:00 pm: Networking with Cohort and Champions